Načini plačanja online i u prodavicama

Kupovina putem online shopa

Plačanje proizvoda i troškova dostave možete izvršiti na jedan od sljedećih načina:

1. Plačanje prilikom preuzimanja (za dostave putem brze pošte)

• Prilikom dostave proizvoda na Vašu adresu, možete izvršiti plačanje kuriru brze pošte koji dostavlja proizvod. Također možete izvršiti plačanje online putem kartice ili putem kartice na rate. Kartično plačanje u slučaju dostave brzom poštom je moguće samo na našem Online Shopu putem sistema Monri. Više o sigurnosti plačanja na našem Online shopu možete saznati na ovom linku.

2. Online rezervišite a u prodavnici preuzmite:

Nakon što pronađete proizvod na našem online shopu, proizvod možete preuzeti u jednoj od naših prodavnica, a plačanje možete izvršiti na sljedeće načine:
• gotovinom u prodavnici prilikom preuzimanja,
• karticom prilikom preuzimanja,
• online plačanje karticom tako da u prodavnici nemate čekanje za proces plačanja već jednostavno samo preuzmete Vaše proizvode,
• karticom na rate i
• virmanski u slučaju da kupujete u ime preduzeća.
Za plačanje pouzećem potrebno je obazevno ostaviti kontakt telefon kako bi se roba mogla dostaviti u željenu poslovnicu. Nakon uspješno zaključene narudžbe naš tim će Vas kontaktirati i potvrditi narudžbu te istu robu pripremiti za preuzimanje.

3. Plačanje karticom (Visa, Maestro, Master card)

• jednokratno
• Na rate ( max. 24 rate) Intesa Sanpaolo bank, Unicredit bank

4. Plačanje virmanom (samo za pravne osobe)

• Pravne osobe imaju mogućnost plačanja virmanom. Nakon potvrde narudžbe, Komel d.o.o. na e-mail adresu kupca dostavlja ponudu za kreiranu narudžbu, s navedenim podacima potrebnima za uplatu. Sve podatke je potrebno tačno upisati i izvršiti uplatu prema dogovoru. Broj računa za uplate putem virmana: 1327310010070572.

Načini plačanja u prodavnicama

1. Jednokratno

• gotovinom
• putem kreditnih i debitnih kartica

2. Plačanje na rate

• Unicredit bank 24 rate
• Intesa Sanpaolo bank 6 rata

3. Plačanje uplatnicom

• Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se platiti putem opšte uplatnice u svim poslovnicama banaka, pošte. Nakon potvrde narudžbe, Komel d.o.o. na e-mail adresu kupca dostavlja ponudu za kreiranu narudžbu, s navedenim podacima potrebnima za uplatu. Sve podatke je potrebno tačno upisati i izvršiti uplatu po dogovoru. Broj računa za uplate putem uplatnice: 1327310010070572

Minimalan iznos za plačanje na rate iznosi 100 KM.

Sigurnost pri plačanju

Electronic center pruža najviši nivo sigurnosti prilikom plačanja putem interneta. Za zaštitu povjerljivih podataka pri njihovom slanju putem interneta, osiguran je 256-bitni sigurnosni SSL (Secure Socket Layer) certifikat firme Comodo SSL®. Comodo SSL® je jedna od vodećih firmi u pružanju sigurnosnih rješenja za internet stranice, a njihovi certifikati su podržani u 99% internet pretraživača.
Prilikom kupovine, svi vaši podaci zaštičeni su od pokušaja presretanja podataka između vašeg pretraživača, našeg servera i pružatelja usluge kartičnog poslovanja (Morni - pikpay payment).
Web stranice koje koriste ovaj oblik zaštite imaju zelenu boju unutar adresne trake pretraživača, bilo u obliku trake, katanca ili zelene tipke. Na početku svake kupovine, pritiskom na tu zelenu površinu pokazat će vam se podaci o zaštiti podataka. Pritiskom na tipku "Show certificate" (Pokaži certifikat) možete provjeriti da li su sve sigurnosne zaštite aktivne. Ukoliko uočite bilo kakve nepravilnosti, prekinite kupovinu, ugasite internet pretraživač, ponovno ga pokrenite i nastavite s kupovinom.